Uni Baby Yenidoğan Islak Pamuk Mendil

🔹 Yenidoğan ıslak mendil incelemelerine çokça inceleme talep edilen, kullanım oranı diğer ıslak mendillere oranla yüksek olan Eczacıbaşı firmasının ürettiği Uni Baby Yenidoğan Islak Pamuk Mendil ile devam ediyoruz🕵‍♂
🔹 1994 yılında Ataman Kozmetik tarafından kurulan Unibaby 2012 yılında Eczacıbaşı tarafından satın alındı. Selpak, Solo, Servis, Okey ve Selin gibi markaları bünyesinde bulunduran Türk firması Eczacıbaşı, Uni Baby markası ile; bebek temizlik mendilleri, bebek şampuanı, pişik kremi, bebek kremi, bebek yağı, göğüs pedi ve kulak temizleme çubuğu ürünlerini de üretmektedir.

🔹 Uni Baby yenidoğan içeriğine gelecek olursak, ürün geçen seneye kadar potasyum sorbat ve saflaştırılmış sudan (piyasadaki en sade içerik) oluşmakta iken, firma ürünün formulasyonunu değiştirmiştir❗ Şimdi bakalım yeni formulasyonda hangi ürünler bulunmaktadır. Su, Fenoksietanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Etilhegsilgliserin ve Sitrik Asit.

Fenoksietanol: EWG (Çevre Çalışma Grubu-Kozmetik katkı maddelerin zararlarını akademik çalışmalarla ortaya koyan 1-10 arasında puanlandıran, kar amacı gütmeyen bir organizasyon) puanı 2-4 arası. Yani çokta masum değil denmektedir. Dünyanın birçok yerinde %1’in altında kullanılması yasal olarak zorunludur. Parabene göre daha masum olan fenoksietanolü paraben kullanmak istemeyen firmalar tercih etmektedir. Alerjik reaksiyonlara, egzamaya… neden olabilmektedir.
Tetrasodium Glutamate Diacetate: MSG’den oluşan bir şelatlayıcı ajandır. Temizlik ürünlerinde kullanılan bitkisel kaynaklı bir üründür. Cilde teması sırasında tahriş olma ihtimali vardır.
Etilhegsilgliserin: Kokuya neden olan bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını etkili bir şekilde önleyebilen bir koruyucudur. Bazı alerjik durumları olabilmektedir. 2. görselde bir akademik çalışmadan faydalanılmıştır.

🔵 Sizce bu ürünün eski formulasyonu mu daha iyiydi yoksa yeni formulasyon mu daha iyi❓

Kaynak1: https://www.healthline.com/health/phenoxyethanol#possible-health-concerns

Kaynak2: https://phenoxyethanol.weebly.com/the-chemical.html

Kaynak3: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Tetrasodium-glutamate-diacetate#section=Safety-and-Hazards

Kaynak4: https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/704811-phenoxyethanol

Kaynak5: https://www.semanticscholar.org/paper/Ethylhexylglycerin%3A-a-low-risk%2C-but-highly-in-Aerts-Verhulst/8d7317bc665c5de1d632d9070da7852d2f4ac33c

Kaynak6:https://journals.lww.com/dermatitis/Citation/2012/11000/Ethylhexylglycerin_a_Contact_Allergen_in_Cosmetic.9.aspx

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir