2019 Ağustos ve 2021 Haziran Çokça Mayonez

Tercihlerimiz bugünkü tükettiklerimizin temelini oluşturuyor dedik. Talep etmedik, desteklemedik ve sonunda elimizdeki tek katkı maddesi içermeyen mayonez de (Çokça) endüstriyel üretime kurban gitti😔

2019 Ağustos ayında mayonez markaları kıyaslaması yapmıştık. Toplamda 18 markayı kıyaslamış ve birçoğumuzun şaşıracağı sonuçlara ulaşmıştık. Mesela piyasadaki tek katkı maddesi içermeyen mayonez Çokça mayonez idi. Calve vegan mayonezin diğer mayonezlerden hiçbir farkı yoktu. Tek güvenilir helal sertifikalı mayonez markası Afia idi. Yeşil renk alabilecek hiçbir mayonez markası yoktu… gibi gibi birçok dikkat çeken şeye tanık olduk.

Bunların en önemlilerinden birisi ise Tukaş gıda firmasının A101 firması için ürettiği aromasız, koruyucusuz, renklendiricisiz, kıvam vericisiz Çokça mayonez idi. Fakat bir kardeşimizin uyarısı ile farkettik ki maalesef artık o mayonez de endüstriyel üretimin kurbanı olmuş durumda.

İçerisine kıvam arttırıcı ksantan gam, asitlik düzenleyici sitrik asit, antioksidan olarak kalsiyum disodyum EDTA, hardal tohumu mayonez ve sarımsak aroma vericileri, koruyucu olarak potasyum sorbat ve renklendirici olarak ise beta karoten eklenmiştir❗

Bir sonraki aşamada helal sertifikasını da alıp şampiyonluğa gideceğini düşündüğümüz bir ürün, yolunu 180 derece değiştirmiş ve en katkılı en sorunlu ürün olma yoluna girmiş.

Bu değişimin nedenini nasıl yorumlamak lazım❓

Mayonez markaları kıyaslaması yazısını okumak için tıklayınız.

A101’in çiğköfte markasının kıyaslamasını okumak için tıklayınız.

A101’in bulyon markasının kıyaslamasını okumak için tıklayınız.

A101’in kakaolu fındık kreması markasının kıyaslamasını okumak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir