Oreo Bisküvi Helal Mi Değil Mi?

Dünyanın en büyük bisküvi, şekerleme ve çikolata şirketi “Mondelēz International”
Dünyanın en çok satan bisküvisi Oreo Bisküvi

Helallik ile ilgili en çok tartışılan ve gündem olan markası “Oreo”

Bizden en çok inceleme talep edilen bisküvi markası “Oreo”
.
.
.
bu şekilde birçok ilk e imza atmış bir markadan bahsediyoruz❗

Peki kim bu Mondelez ve Oreo❓

Mondelez, Tüketiciler Birliği tarafından “İsrail Teröründe Cephane Bizden Değil” sloganı ile İsrail’e yardım eden firmalar arasında paylaşılmıştı❗

İşte İsrail Markaları
Kraft Foods=Mondelez

“Haziran 25, Gay Onur Günü” adı altında düzenlenen sapkınlıkları aleni bir şekilde desteklemektedir❗

Connecticut College öğrencileriyle birlikte bir nörobilim profesörü Oreo bisküvi ürünleri üzerine bir araştırma yapmışlar. Laboratuvarda sıçanlara vermişler ve kokain bağımlılığı gibi bağımlılık yaptığını görmüşler.

Beni ne yaptıkları alâkadar etmez, ben helal mi değil mi ona bakarım diyenler için ise içeriğine bakalım👇

mondelezturkey@mdlz.com adresine bir mail gönderip Oreo bisküvilerinin güvenilirliğini sorduk. Gelen mail 2. görseldedir. Maile göre Türkiye’deki Oreo’ların hiçbirinde herhangi bir hayvansal hammadde veya alkol içermediği belirtildi. Ayrıca Türk Gıda Kodeksi‘nin İslam’ın öngördüğü kurallara “bire bir uygun” olarak düzenlendiğini de öğrenmiş olduk❗

Oreo Bisküvi Twitter Mesajı

Twitter’dan bir tüketicinin Oreo resmi hesabına Oreo’lar helal mi diye sorması üzerine “Oreo bisküvileri helal değil” cevabını yazmıştı.

Oreo İngiltere hesabında sık sorulan sorular kısmında “Oreo helal mi” sorusuna verilen cevap ise “Oreo helal sertifikalı değil, fakat bu Müslüman tüketimine uygun olmadığı anlamına gelmiyor. Yalnızca bazı istisnalar OREO Chocolate Brownie, OREO Enrobed Milk & White, OREO Cadbury Coated & OREO Crunchy Bites Dipped ürünlerinde aromalar etanol içeriyormuş.”

Peki benim markette içeriğini daha bugün çektiğim görsele bakalım. Oreo Enrobed White ürünü. Yani İngiltere sayfasında içerisinde etanol (haram) bulunduğunu belirttiği ürünlerden birisi❗

Türkiye’deki Oreo’ların içerisinde kesinlikle hayvansal bir ürün olmadığını belirten firmaya mı inansam yoksa yukarıdaki görseldeki içerisinde yağsız süt tozu, peyniraltı suyu tozu, laktoz ve süt yağı gibi hayvansal içeriklere mi inansam bilemedim❗ İçerisindeki soya lesitinini, kanola yağını hiç söylemiyorum çünkü nasıl olsa Türk Gıda Kodeksi’ne uygundu değil mi❓

Hadi bu ürün istisna desek ve diğer ürünlerine bakacak olsak, kendi sektöründe dünyanın en büyüğüsün ve hayvansal ürün içermiyor diyorsun ama vegan sertifikası almıyorsun. Müslüman tüketimine uygun diyorsun ama helal sertifikası almıyorsun. Hadi helal sertifikası alırsan belki İslam düşmanları tarafından tepki alacağından korkuyor olabilirsin ama yalandan da olsa bir vegan sertifikası almak çok mu zor❓

Daha söyleyecek çok şey var ama mesajı alması gerekenler almıştır diye umuyoruz😉

Dünya gıda devleri incelemesini okumak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir