Gençler Helal Yiyin!

Gençler Bu Sözler Sizlere!!!

Nureddin Yıldız hoca’nın helal gıda tüketmenin önemi ile ilgili videosunda ki çarpıcı sözleri…

  • Allahu Teala insanı gıdaya muhtaç yarattı. Bebek doğduğunda süt arar. Koca dağlar dimdik ayakta dururken 60 kiloluk insan 1 gün yemek yemese yere yıkılır. Namaz en büyük bir ibadet olmasına rağmen o bile tok olan bir insanın yapabileceği bir ibadettir. En yoğun şekilde gıdadan imtihana çekileceğiz.
  • Bir anne abdestten namazdan önce çocuğuna helal gıda eğitimi vermelidir.
  • Kudüs, cihat sözlerinden önce mücahit olmak isteyen bir Müslüman önce helal gıda bilincine ulaşmalıdır. Ölürüm ama haramı vücuduma koymam dememiz lazımdır. Haram bilinci olmayan birini Kudüs edebiyatı temizleyemez. İslam sadece Kudüsü konuşmak değildir. Kudüs kadar temiz şehirler kurmak demektir. Kudüs mücahitliğinden önce mukaddes sofra mücahidi olucaz ki Allahu Teala’ya tertemiz vücutlarla kavuşalım.
  • Asiye olmak isteyen genç kızlarımız, başörtüsü senin saçını örter kanını örtmez. O yüzden helal yiyeceksiniz, helali içeceksiniz.
  • Helal yeme mücadelemiz vatan mücadelemizdir aslında. Vatana niye vatan diyoruz. Çünkü yediğimiz, içtiğimiz, gördüğümüz helaldir, gasp edilmemiş topraktır diye.
  • Gençler Allaha söz vermelidir. Çocukken babamın eve getirdiği rızkı yiyorum, üniversitede iken yemekhanenin ve yurdun önüme koyduğunu yiyorum fakat evimin anahtarını elime aldığımda %100 helali yemek ve içmek için çabalayacağım demelidir. Şüpheli yemeyeceğim diye de Allah ile ahidleşmelidir.
  • Tesettür mücadelesinden daha büyük bir mücadeledir helal gıda mücadelesi. Oturur bir kız evinde Allah haram ettiyse bende evimden çıkmam derse tesettür sınavını geçebilir. Ekmek, içecekler, tavuk, et öyle değil. Evinden çıkmasan bile yiyip içmek zorundasın. Her şeyin helalini üretemezsin.
  • Haramla beslenmiş bir et Cehenneme adaydır. Hz Muhammed (sav)
  • Bir şey vücudumuza zarar veriyorsa, genç kızın güzelliğine mani oluyorsa, kanına falan mikrobu bulaştırıyorsa, ciğerlerinde filan hastalığa neden oluyorsa o da haramdır Allah katında.
  • Gençler bizi yöneten idarecilere, milletvekillerine sadece zam için, iş için, emekli maaşları için baskı yapmamalılardır. GDO’lu gıda istemiyoruz, helal gıda istiyoruz demelidirler. Bu ümmetin selefinden kadınlar kocalarına biz açlığa dayanırız ama ateşe dayanamayız o yüzden bize haram gıda getirme diyorlardı. Allah onlardan razı olsun.
  • Gençlerin ilgi alanlarında aynı zamanda katkı maddeleri de olmalıdır. Evdeki yoğurtlarla marketteki yoğurtların neden raf ömürleri bu kadar farklı? Allah alkolü haram ettiği gibi mümine aynı zamanda bedenine zarar veren şeyleri de zarar etmiştir.
  • Evelenecek gençler abdestlimi namazlımı diye bakıyorlar ama aynı zamanda yedikleri içtikleri sofraları da takip etmelerini öneririm. Helal gıda hassasiyeti var mı ne yiyor ne içiyor bir bakmaları lazım.
  • Bu dünyada ki gıda savaşı Orta Doğu’daki savaştan daha çetindir. Yeterince helal peynir üretiliyor mu acaba, helal ürünler var mı?
  • Müslüman ciddiyeti, gözünü çıkarmayı deneyemediğin gibi haram gıdayı da denememelisin. Şeytan bizi 1 kere ile aldatıyor. Zaten sonrasında o zevk bize yerleşiyor. Haram denenmez. Arkadaşlar rica etti yoksa darılacaklardı diye bir mazeret olamaz. İkram edilmesi bir şeyi değiştirmez.
  • İlk hedefimiz tıbben yararlı bir şey tüketmek olmalıdır. Yediğin içtiğin hiçbir şey aklına ve organlarına zarar vermeyecek.  Mesela doktor açıklama yapıyor ve şimdi zararı yok ama 35 yaşından sonra saç dökülmesine neden olur diyorsa, sen ona para veremezsin. Doktorun sana yasakladığı şey de, tıka basa doyduktan sonra yediğin ekmekte haramdır.
  • Domuz satan bir marketten mümin peynirde almaz. Çünkü ölçüsüz bir markettir orası.
  • Pislikle beslenen bir hayvan, özellikle tavuk, 3 gün temiz yemle beslenmeden (cellale olur) yenemez. Tavuk ayrıca bugün dünyada modern makinelerle kesiliyor ve içindeki pislik dışarıya çıkarılmadan haşlar kazanlara atılıyor ve pislik etine işliyor ve helal değildir. Müslüman gençler ucuz diye tavukçunun önüne sıra oluşturmasın. Müslüman tüketici her tavuğu yemiyor diye besicinin aklında bir kanaat oluşmalıdır. Bu tavuğu nereden alıyorsunuz, nasıl kesiliyor diye sormalısınız.
  • Haram lokma bereketi götürür. Sofraya, haram bir lokma koyulunca ve bereket gidince, insan fazla yemeye başlar. Bereket gelince göz tokluğu gelir. Rica edilse de yiyemezsin.
  • Allah haram yiyenin duasını kabul etmiyor. Kalbini katılaştırıyor.
  • Ebubekir Sıddîk -radıyallâhu anh-’ın bir kölesi vardı. Bu köle kazancının belli bir kısmını ona verir, o da bundan yerdi. Yine bir gün köle, kazandığı bir şeyi getirdi. Hazret-i Ebubekir de ondan bir lokma aldı. Bunun üzerine köle:
    “–Her akşam bana kazancımın mâhiyetini sorardın, bu akşam sormadın.” dedi.
    Hazret-i Ebubekir -radıyallâhu anh-:
    “–Çok açtım, sormayı unuttum, peki söyle bakalım nasıl kazandın?” diyerek açıklamasını istedi.
    Köle:
    “–Falcılıktan anlamadığım hâlde câhiliye devrinde falcılık yaparak bir adamı aldatmıştım. Bugün onunla karşılaştık. Adam o yaptığım işe karşılık size ikram ettiğim bu yiyeceği verdi.” deyince Hazret-i Ebubekir -radıyallâhu anh-, derhâl parmağını boğazına götürüp (bütün eziyetine rağmen) yediklerinin hepsini çıkardı ve:
    “–Yazıklar olsun sana! Neredeyse beni helâk ediyordun!” dedi. Kendisine:
    “–Bir lokma için bu kadar eziyete değer miydi?” diyenlere de şu cevâbı verdi:
    “–Canımın çıkacağını bilseydim, yine de o lokmayı çıkarırdım. Zira Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:
    «Haramla beslenen vücudun müstahak olduğu yer, cehennemdir!» buyurdular.” (Buhârî, Menâkıbu’l-Ensâr, 26; Ebû Nuaym, Hilye, I, 31; Ahmed b. Abdullah et-Taberî, er-Riyâdu’n-Nadra, II, 140-141.)
  • Midesinde ne varsa boşaltan Ebubekir’in (ra) standartı olan cennete, Avrupa’dan çikolata geldiyse daha kalitelidir diye hemen yiyen insanlar temizlenmeden alınmazlar.
  • Ne kadar sahih olduğunu bilmiyorum ama Hz. Ali içki ayeti indikten sonra şöyle diyor: “Göle bir damla içki damlatsalar, o göl kurusa ve daha sonra oraya buğday ekip o buğdaydan ekmek yapsalar o ekmekten bir lokma yemem”. Bunlar dini bir kural değil ama bir kere Hz. Ali (ra) oldun mu Hz. Ebubekir (ra) oldun mu standartlar yüksektir. 

    Nureddin Yıldız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir